ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen, deze hulpmiddelen zijn er dus voor allerlei handelingen die je dagelijks doet zoals jezelf aankleden, wassen of naar het toilet gaan. De hulpmiddelen zorgen ervoor dat deze handelingen makkelijker uit te voeren zijn, en worden vaak gebruikt door mensen met neurologische- of gewrichtsaandoeningen, maar ook door ouderen met dementie. Klik hier voor ons aanbod ADL-Hulpmiddelen.
Welke soorten hulpmiddelen zijn er?
Er zijn veel verschillende ADL hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het uitvoeren van diverse dagelijkse activiteiten. Niet alleen als het gaat om jezelf wassen, aankleden of naar het toilet gaan, maar ook voor ondersteuning in de keuken tijdens het koken, het uitvoeren van huishoudelijke klussen of met eten en drinken.
Techzorg beschikt over veel verschillende hulpmiddelen die het voor jou makkelijker kunnen maken de diverse activiteiten uit te voeren, en helpen je erbij dit langer zelfstandig te kunnen doen.
Hulpmiddelen voor de nacht
Er zijn twee bedbeugels verkrijgbaar, die er beide voor zorgen dat je makkelijk het bed uit kunt stappen. Er is een halve bedbeugel beschikbaar met een handgreep, waar je je aan vast kunt houden om zo uit bed te stappen. Deze kunnen aan allebei de kanten van het bed bevestigd worden. Wil je echter altijd aan beide kant een beugel hebben, dan kun je ook kiezen voor een dubbele bedbeugel. Deze is op maat te maken voor vrijwel alle matrassen en zorgt ervoor dat er aan beide zijdes van het bed een beugel aanwezig is.
ADL hulpmiddelen voor in de badkamer
Ook voor het douchen zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Zo is er een douchekruk die is voorzien van een draaibare zitting waardoor je makkelijker in en uit de douche kunt stappen. Onder de kruk bevindt zich tevens een plateau waar alle douchespullen op neergezet kunnen worden.
Ben je echter op zoek naar meer ondersteuning, dan zijn er ook douchestoelen verkrijgbaar. Deze zijn voorzien van een rugleuning zodat je niet onverwacht naar achteren kunt vallen wanneer je je evenwicht verliest.
Ook zijn er toiletstoelen beschikbaar waarbij je zo comfortabel mogelijk kunt zitten wanneer je naar het toilet moet. Deze zijn voorzien van een rugleuning en armsteunen, en heeft rubberen doppen aan de onderkant van de poten voor meer grip. Onder de stoel hangt een emmer welke uitneembaar is door de zitting op te tillen en kan door middel van het hengsel makkelijk gedragen worden.
Daarnaast zijn er ook nog verrijdbare stoelen die zowel als toilet en in de douche gebruikt kunnen worden. Deze zijn voorzien van een rugleuning en armsteunen, maar ook voetsteunen en eenvoudig rijdende wielen.
Hulp bij het verplaatsen
bij Techzorg kun je uiteraard ook terecht voor looprekken, rollators, rolstoelen, fietsen en scootmobielen. Echter wanneer je hier gebruik van maakt kan het lastig zijn in of uit je woning te komen door de vele drempels. Ook hier is een oplossing voor; er zijn namelijk verschillende drempelhulpen verkrijgbaar. Deze worden heel makkelijk over of voor de drempel geplaatst, zodat jij met gemak naar binnen of naar buiten toe kunt gaan.
Heb je vrijwel geen of helemaal geen kracht meer in je benen en kun je daardoor niet lopen, dan is een opstaphulp een goed idee. Dit is een ergonomische en compacte hulp welke zorgt voor steun bij het gaan staan. Vooral voor zorgverleners is dit een erg fijn en efficiënt hulpmiddel om je te verplaatsen wanneer dit nodig is. Bij deze hulp worden je voeten op een stevige voetenplaat neergezet zodat jij je met een beugel vervolgens zelf op kunt trekken.
Overige ADL hulpmiddelen
Naast alle bovenstaande hulpmiddelen kan het goed zijn dat je ook nog behoefte hebt aan andere ADL hulpmiddelen. Bij Techzorg kun je ook terecht voor krukken en wandelstokken. Er is een wandelstok verkrijgbaar met 4 poten, dit zorgt voor meer veiligheid omdat je gewicht direct boven de steel zit. Ook hebben we de klassieke wandelstokken wanneer je deze liever hebt.
Daarnaast kun je bij Techzorg ook terecht voor lichtgewicht elleboogkrukken. Deze zijn in hoogte verstelbaar zodat je altijd op de juiste manier loopt en niet voorovergebogen gaat lopen. Deze krukken zorgen voor meer ondersteuning na een val of ongeluk, maar ook wanneer je graag binnenshuis wat meer ondersteuning wilt aan het eind van de dag.
Vergoeding ADL hulpmiddelen
Wanneer hulpmiddelen worden voorgeschreven door een ergotherapeut kan het goed zijn dat deze volledig of gedeeltelijk vergoed worden, maar dit is niet altijd het geval. Weet je niet zeker of dit bij jou het geval is, dan doe je er goed aan dit eerst na te kijken. Uiteraard kun je de hulpmiddelen ook zelf aanschaffen, echter betaal je er dan ook volledig zelf voor. Heeft u meer informatie nodig? Neem dan even contact met ons op.